МОТО ШКОЛЕ: ШКОЛА - ИЗВОР ЗНАЊА, ДРУГАРСТВА И РАДОВАЊА

СУСРЕТИ ШКОЛА - СТЕРИЈИН ДАН - ДАН ШКОЛЕ

Датум: 14. Maj 2018 14:41 Категорија: Новости

У суботу, 05.05.2018. године одржана је приредба и прослава поводом Стеријиног дана - Сусрета школе и Дана школе.

Ученици наше школе, као и ученици гости, су нам показали своја како глумачка тако и рецитаторска умећа кроз Стеријине комаде, кроз драмске комаде чији су аутори сами наставници а и кроз интерпретацију стихова познатих песника. У Стеријином дану су учествовали ученици глумци из наше школе, ученици  ОШ " Јован Стерија Поповић" са Новог Београда, ученици ОШ " Краљ Александар Карађорђевић" из Прњавора, ученици ОШ "Јован Стерија Поповић" из Вршца и ученици ОШ " Јован Јовановић Змај" из Хајдучице.
Дан је започео пријемом учесника а сама манифестација поздравном речју директора Јасмине Родић Чоловић. Мали и велики хор су отпевали химну наше школе а затим су ученици учесници презентовали своја глумачка и рецитаторска умећа. Између глумачких тачака и презентовања драмских комада наступао је мали хор наше школе. Публици се представио и Андреј Матијевић, ученик петог разреда, изведбом композиције на клавијатурама. Такође, поклон наше школе гостима биле су песме "Деца су украс света", "Рециклажа", "Ти једина" и "Главу горе", ритмичка извођења ученика из Милетићева и Велике Греде, као и сценско извођење наших малих уметника -  "Рециклажа". По завршетку путовања "великих, а малих глумаца" кроз драмске комаде, жири у саставу Биљане Јуначков, Татјане Ђорђијевски и нашег уваженог песника Жељка Цеснака је имао задатак, за њих веома тежак, да анализира представљање комада наших малих глумаца. Имали су захтеван и комплексан посао. Жири је на крају ипак одлучио да све учеснике похвали и награди у категорији у којој су се најбоље исказали. Сви учесници програма су добили пригодне поклоне и захвалнице за своје учешће у сусретима школа.
Дешавања у Стеријином дану су заокружена доделом похвала и пригодних поклона за децу учеснике, наставнике и школе. Сви ученици гости и сви ученици наше школе су добили хемијску оловку. Након тога за госте је уприличена пригодна свечаност, чиме је и завршен Стеријин дан.