МОТО ШКОЛЕ: ШКОЛА - ИЗВОР ЗНАЊА, ДРУГАРСТВА И РАДОВАЊА

Дечја недеља 2020

Датум: 05. Oktobar 2020 21:47 Категорија: Новости

Кроз реализацију овогодишње Дечје недеље под слоганом "Подељена срећа, два пута је већа" и кроз промовисање хуманости, солидарности, сарадње и подршке, у ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди, испуњени су сви циљеви организатора, а Дечја недеља је завршена хуманитарном акцијом са циљем помоћи ученицима наше школе и њиховој породици.

                                      

09.10.2020. Пети дан овогодишње Дечје недеље, у ОШ "Јован Стерија поповић", у Великој Греди и у подручном одељењу у Милетићеву, обележен је завршним активностима. Уместо планиране "Трке за срећније детињство", која је одложена услед неповољних временских прилика, ученици наше школе су прионули осликавању школског дворишта кредама у боји, а предшколци су организовали игре спретности. Током Дечје недеље и ове године промовисани су другарство и здрави стилови живота као и идеје хуманости, солидарности, сарадње и подршке међу ученицима.

08.10.2020. Четврти дан овогодишње Дечје недеље, у ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди и у подручном одељењу у Милетићеву, обележен је низом активности. Уследила је реализација изложбе ликовних и литерарних радова ученика који су учествовали на задатим конкурсима као и уређење и озелењавање школског дворишта садњом дрвећа. Обезбеђене су саднице јавора, јасена, бреста, храста и кестена у сарадњи са локалном самоуправом. Саднице су донација Удружења "Вид" из Велике Греде, а све у циљу подизања нивоа свести код ученика о проблемима и важности очувања животне средине.

07.10.2020. Трећи дан у оквиру Дечје недеље у ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди као и у подручном одељењу школе у Милетићеву, реализоване су активности поводом ликовног и литерарног конкурса на теме: "Деца и заштита животне средине", за ученике првог циклуса и "Зашто волим Србију?", у коме су учешће узели ученици другог циклуса. Циљ данашње радне атмосфере је развијање свести код деце да могу и да треба да учествују у доношењу одлука које их се тичу, односе се на различите актуелне теме.

Уторак 06.10.2020. у наставку организованих активности у оквиру Дечје недеље, у ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди, реализована је хуманитарна акција " У звуцима срца" и снимање кратког филма са порукама ученика школе о хуманости и солидарности, упућеним деци којима је потребна подршка.

05.10.2020. Почетак Дечје недеље у ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди обележен је кроз едукативне радионице другарства, солидарности и хуманости. Ученици првог циклуса, са својим учитељима, реализовали радионице на теме "Другачији" и "Подељена срећа два пута је већа", а ученици другог циклуса су учествовали на часовима одељенског старешине у радионицама о прихватању и сарадњи.

Фотографије обележавања Дечје недеље можете погледати у галерији или на нашој фејсбук страници.