МОТО ШКОЛЕ: ШКОЛА - ИЗВОР ЗНАЊА, ДРУГАРСТВА И РАДОВАЊА

Национална платформа за превенцију насиља у школама „ЧУВАМ ТЕ“

Датум: 06. April 2021 11:46 Категорија: Новости

Национална платформа за превенцију насиља у школама ЧУВАМ ТЕ“
 
 
  Обавештавамо вас да је почела са радом прва национална платформа за превенцију и заштиту од насиља у школама у Србији - Национална платформа „Чувам те“.
 
    Национална платформа има за циљ заједнички рад и деловање у превенцији и борби против насиља. Министарство просвете, науке и технолошког развоја учествовало је у изради платформе која садржи информативне материјале, обуке за ученике, родитеље, запослене у установама образовања и васпитања. Национална платформа пружа  информације о облицима насиља, препознавању и поступању у случајевима насиља, злостављања и занемаривања у складу са званичним процедурама надлежних ресора. Такође, на платформи се налазе и едукативни материјали из области превенције и заштите од насиља, које ће припремати сарадници надлежних министарстава.
    Едукативни садржаји су намењени свим родитељима, наставницима и ученицима. Ученици такође могу похађати обуке самостално, али уз претходну сагласност родитеља или старатеља, у складу са Законом о заштити података о личности. Национална платформа даје могућност и пријављивања насиља, а у складу са претходно утврђеним процедурама и уз поштовање свих регулатива.
    Позивамо запослене,  родитеље и ученике да се информишу и похађају обуке које су постављене на платформу.
 
Заједничким радом , посвећено и континуирано можемо радити на креирању безбедног и подстицајног окружења за целовити  раст и развој сваког појединца школске заједнице.
Националној платформи „Чувам те“ можете приступити на домену: cuvamte.gov.rs.

 

Комплетан текст можете преузети ОВДЕ..