МОТО ШКОЛЕ: ШКОЛА - ИЗВОР ЗНАЊА, ДРУГАРСТВА И РАДОВАЊА

Стеријини дани 2021

Датум: 11. Maj 2021 23:33 Категорија: Новости

У понедељак, 10.05.2021. године у ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди, традиционално су започели "Стеријини дани". У оквиру петодневне манифестације, која ће се реализовати у складу са прописаним епидемиолошким мерама, ученици ће учествовати у разним активностима, подсећајући се на лик и дело овог великана чије име носи наша школа.



Четвртак, 13.05.2021. године четврти дан у оквиру манифестације "Стеријини дани", у нашој школи у Великој Греди, обележен низом активности, на опште задовољство ученика и наставника. Под слоганом "О читатељи, чувајте наслов од гдикојих књига, без њих јер нећете знат' о чему су те", уследиле су литерарна радионица на тему "Моја школа" у реализацијиученика првог циклуса и драматизација басне, ликовни конкурс за ученике другог циклуса, одабир најуспешнијих радова, као и уређене паноа у холу школе.

Првог дана програма, под мотом, "Оно сам што поседујем", ученици првог и другог циклуса су били у прилици да утврде знање како о Стеријиној биографији, тако и о његовом завидном књижевном и научном раду путем презентација и разговора. У школској библиотеци одржана је радионица писања песама о школи и израде обележивача за књиге са Стеријиним ликом. 

Другог дана у уторак 11.05.2021. године у оквиру овогодишње манифестације "Стеријини дани" реализоване су активности за ученике првог и другог циклуса.

Под слоганом "Живот јесте права комедија. Свет позориште или театар, људи су актери", ученици су уживали у гледању Стеријиних екранизованих комедија, остварили су се у улози глумаца и новинара истражујући живот, дела, занимљивости као и институције које носе назив овог великана. Такође, ученици-еколози су садили цвеће и постављали кућице за птице у кругу школског дворишта, а ученици детективи су у оквиру једносменског рада одговарајући на питања о Стерији долазили до скривеног предмета. 

Среда, 12.05.2021. у ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди и у подручном одељењу школе у Милетићеву, настављена је реализација организованих активности у оквиру манифестације "Стеријини дани". Ученици првог циклуса учествовали у ликовној радионици осликавања Стеријиног лика и зграде наше школе, а ученици другог циклуса су проверили своје знање о нашем књижевнику, учествујући у Kahoot електронском квизу. Уследила је изложба ликовних радова и израда зидних новина од продуката истраживачког рада ученика у холу школе.

Фотографије са обележавања "Стеријиних дана" можете погледати у галерији или на нашој фејсбук страници.