МОТО ШКОЛЕ: ШКОЛА - ИЗВОР ЗНАЊА, ДРУГАРСТВА И РАДОВАЊА

Дете је дете да га волите и разумете

Датум: 06. Oktobar 2021 23:19 Категорија: Новости

Петак, 08.10.2021. у ОШ "Јован Стерија Поповић " у Великој Греди, реализоване су завршне активности у оквиру Дечје недеље. Наставакрада на подстицању креативности, маште стваралаштва као и ферплеј игре код ученика у складу са њиховим могућностима и способностима. У циљу промовисања здравих стилова живота, реализована су спортска такмичења у предшколском одељењу као и у првом циклусу, док су ученици другог циклуса учествовали у едукативним радионицама на часовима географије, српског језика и једносменског радагде су кроз активност "Савесне руке" развијали свест о заштити животне средине у циљу очувања здравља и природе.

Четврти дан Дечје недеље у ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди, протекао је у максималном ангажовању ученика и њихових наставника. Све унапред организоване активности, предвиђене акционим планом су и потпуности реализоване. Спроведена је хуманитарна акција "Солидарност на делу" (сакупљање школског прибора) као помоћ деци са потребом за социјалном подршком, осликавање асфалта испред школе и у дворишту кредама у боји, као и ликовна активност - дечији радови на тему: "Школа без насиља". Ученицима су понуђене разноврсне активностиу којима су уживали.

Трећи дан најрадосније манифестације у свету Дечја недеља, у ОШ "Јован Стерија Поповић" у Великој Греди предодређен за уређење и озелењавање непосредне околине школе. Кроз учешће у едукативним радионицама, а посебно у садњи младица чемпреса и украсних туја у дворишту школе, пажња је усмерена на развијање и подизање нивоа свести деце о проблемима заштите животне срединеи радозналим, младим горанима указано је на важност исте.

Други дан највеће националне манифестације за децу, Дечје недеље, 5. октобар, 2021. у ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди, протекао је у скретању пажње на права и потребе деце и указивању на одговорност коју породица, школа, држава и њене институције имају у заштити  и остваривању дечјих права. Најмлађи предшколци су нас кроз радионице подсетили да смо сви различити, а најстарији осмаци шта је дискриминација и како је бити 'у туђој кожи'.

Фотографије са обележавања овогодишње Дечје недеље можете погледати у галерији или на нашој фејсбук страници.