МОТО ШКОЛЕ: ШКОЛА - ИЗВОР ЗНАЊА, ДРУГАРСТВА И РАДОВАЊА

Сајам образовања

Датум: 29. Novembar 2013 14:41 Категорија: Новости

У петак 22. новембра текуће 2013-е године матуранти наше школе посетили су Сајам образовања у Вршцу.

Одлазак је био организован. Ученици су са педагогом и одељенским старешином из Велике Греде за Вршац пошли у јутарњим часовима.

Сајам се одржавао у спортској сали „Миленијум“. Ту су се ученицима осмог разреда и вршачког и пландиштанског округа представиле средње
школе из Вршца.

Идеја је била да се матуранти упознају са планом и програмом рада средњих школа, њиховим образовним профилима и смеровима, начином рада, професорима... Тим путем би се, заправо, ученицима помогло да утврде властита интересовања и на лакши начин одлуче коју ће средњу школу уписати.
 
Матурантима наше школе највише се допала презентација вршачке Гимназије  „Борислав Петров Браца“, као и школског центра „ Никола Тесла“. Поред ових школа, представиле су се још и средња медицинска школа и пољопривредна школа из Вршца. Биле су ту и средње школе из Беле Цркве и Алибунара као и средња школа „ Јелена Варјашки“ из Вршца.
 

 
Матуранти наше школе задовољни су посетом Сајму образовања.   Иако је дан био врло напоран, поред тога што су добили пуно нових информација о средњошколском образовању, ученици су склопили пријатељства са вршњацима из других основних школа.