МОТО ШКОЛЕ: ШКОЛА - ИЗВОР ЗНАЊА, ДРУГАРСТВА И РАДОВАЊА

Дечија недеља

Датум: 16. Oktobar 2014 18:43 Категорија: Новости

„Свако дете срећног лица чува једна породица“
 
               Ове године Дечија недеља посвећује посебну пажњу оснаживању породице и подстицању климе за остваривање права сваког детета да одраста у породичном окружењу. У нашој школи Дечију недељу је пратио низ активности.

      Понедељак, 6.10.2014. је био дан за промоцију Дечије недеље. Првог часа је стављен акценат на саму организацију „Пријатељи деце Србије“, њено постојање и рад. Ученици школе су обавештени путем разгласа и огласних табли о свим активностима које ће се смењивати. Такође је понедељак био и Дан отворених врата када се са родитељима договарало око заједничке израде маски за маскенбал и њиховог учешћа на кросу.
               У уторак, 7.10.2014. Дечија пијаца је отворена модном ревијом. На модној ревији деца су била обучена у костиме који су израђени од материјала за рециклажу. Наставници у сарадњи са родитељима су и овај пут показали своју умешност, креативност и машту у изради костима, а деца су на својствен начин те костиме презентовала публици. Затим је уследила дечија пијаца на којој су ученици од 3. године па све до 4. разреда представили предмете које су правили са родитељима, учитељима и васпитачима.
              Свесрдна сарадња и дружење су кулминирали у среду, 8.10.2014. када је организован Спортски дан а многобројне спортске активности су испратили и сами родитељи својим учешћем у њима.
              У четвртак, 9.10.2014. године је био дан за ликовно стваралаштво, када су ученици од 5. до 8. разреда исказали креативне вештине и осликали зидове школског дворишта, а ученици од 3. године до 4. разреда су направили дефиле најразличитијих маски.
              Петак је био дан када је одржана приредба, а школа промовисана кроз најразличитије културно-уметничке садржаје.
              Ако се осврнемо на низ догађаја и активности које су се одржале у Дечијој недељи, можемо са пуним правом да кажемо да је и ове године циљ остварен. Негована је и остварена међусобна сарадња међу ученицима, родитељима  и наставницима, а труд и рад свих је био на крају једно лепо и спонтано дружење.