МОТО ШКОЛЕ: ШКОЛА - ИЗВОР ЗНАЊА, ДРУГАРСТВА И РАДОВАЊА

„Реч, дело, љубав- Светосавље“

Датум: 02. Februar 2015 17:59 Категорија: Новости

Једна од највећих свечаности у свакој школи је прослава школске славе.

И ове школске године ученици и наставници су поклонили велику пажњу и дали своје учешће у обележавању овог нама веома важног дана.
У јутарњим сатима ученици и наставници су присуствовали свечаној литургији коју је у нашој цркви одржао отац Михаило Вукотић. У току литургије могли су се чути дечији гласићи који су нежно изговарали молитву и  отпевали Химну Светом Сави. Након литургије ученици су рецитовали стихове посвећене Светом Сави, а затим су били послужени бомбонама и перецама.

Након литургије почела је свечана академија под називом:  „Реч, дело, љубав- Светосавље“ у фискултурној сали школе. Сала је била испуњена звонким гласовима деце. Стихове су изговарали Матеја Чати, Александар Батинић и Милан Ђукић. На клавиру је свирала Сара Чоловић а на гитари Вукашин Матијевић. Глумећи, дочарали су сегменте из живота Светог Саве Андреа Шарић, Андреј Матијевић, Марина Трењи, Раде Брошчињац, Благота Чоловић, Бојана Кунић, Марија Кравић, Урош Цветићанин, Марко Спремо, Петар Кричковић и Марко Љуштина. Песме посвећене Светом Сави певали су Милица Спремо, Немања Кртинић, Тамара Санто и Марија Кравић у пратњи хора, ученика од петог до осмог разреда.

Потом је уследила Молитва за освештање славског колача. Кумови школе Дејан Чоловић и Јасмина Родић Чоловић су свечано предали кумство за наредну годину Милку и Драгани Спремо.

Осмеси на лицима свих присутних су доказ и потврда да је и ове године Савиндан обележен и прослављен баш онако како доликује и треба.
 
 
Школска слава је прослављена свечано и у школи са подручним одељењима у Милетићеву. Ученици од првог до четвртог разреда и забавиштанци су презентовали пригодан програм који су спремили са својом наставницом и васпитачицом, а свечаност је завршена освештањем и сечењем славског колача уз присуство кумова и гостију.