ЗНАЊЕ ЈЕ МОЋ

Вест

Међународни дан писмености 2021

Датум: 08. Septembar 2021 23:00 Категорија: Новости

У ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди обележен 8. септембар, Међународни дан писмености. Ученицима је традиционално, уз низ пригодних активности, указано на циљ истицања важности читања и описмењавања за појединце, заједнице и друштва у нашој земљи. 

Прочитај

Посета ђацима првацима

Датум: 01. Septembar 2021 22:07 Категорија: Новости

Представници локалне самоуправе, на челу са замеником председника општине, Душаном Ћурчићем, посетили су ОШ "Јован Стерија Поповић" у Великој Греди као и подручно одељење школе у Милетићеву и традиционално пожелели малим основцима срећан полазак у школу. Прваци су добили на поклон ранац и комплет школског прибора, а господин Ћурчић је истакао да је почетак школовања ново поглавље у одрастању деце, док локална самоуправа треба да буде прва подршка на том путу. Додао је такође и да је то веома значајан задатак и стога је важно колико пажње посвећујемо деци и њиховом образовању.

 

Прочитај

Међународни фестивал поезије деце песника "Изданци"

Датум: 14. Jun 2021 16:14 Категорија: Достигнућа

Одржан је XIX  Међународни фестивал поезије деце песника "Изданци" у организацији братске ОШ "Јован Стерија Поповић" са Новог Београда.  На поетском фестивалу је узело учешће 89 ученика од I до VIII разреда, а на конкурс су пристигле 123 песме. Учествовали су и ученици наше школе, а међу великом и озбиљном конкуренцијом ученик другог разреда, Стефан Здравковић, из Велике Греде освојио је ДРУГО МЕСТО, са песмом "И ово ми се у школи збива", у категорији млађег узраста од I до IV разреда. 
Честитамо Стефану . Награда, дипломa и књига, ће му због епидемиолошке ситуације бити уручена у школи, а школа као и сви учесници конкурса ће добити захвалнице.

И ово ми се у школи збива

" Кад нисам са Ањом у клупи
Мене у главу нешто лупи. 
Кад ме гледа са висине,
У оку ми сунце сине.
Кад кренем кући,
 Срце ће ми пући.
Школа за то није крива,
Ако ми се и то збива."

Стефан Здравковић, 2. разред
ОШ "Јован Стерија Поповић", Велика Греда

Прочитај

Конкурс Црвеног крста - ,,Крв живот значи"

Датум: 27. Maj 2021 16:05 Категорија: Достигнућа

На конкурсу Црвеног крста Србије "Крв живот значи", у организацији општине Пландиште, учествовало је 36 ученика из ОШ "Јован Стерија Поповић" из Велике Греде . На радост, четири ученика сусу освојила сва три прва места. 

I место - Огњен Ћорда, 3. разред
II место - Филип Чати, 1. разред
III место - Тамара Бркић и Селена Павлов, 2. разред.

Најуспешнији ученици су награђени, а сви учесници су добили чоколаду 25. маја, у просторијама КОЦ-а у Пландишту, када је реализована и акција добровољног давања крви. Сви присутни су могли да уживају у изложби дечијих радова у холу биоскопа.

Прочитај

Дан школе

Датум: 15. Maj 2021 17:27 Категорија: Новости

Петак, 14.05.2021. године у ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди и Милетићеву обележен је Дан школе. Запажено учешће свих ученика као и запослених се огледало у бројним активностима, реализованим у складу са прописаним мерама.
Петодневна манифестација "Стеријини дани" окончана је пригодним програмом и обележен је Дан школе у част великана чијим се именом дичи. Ученицима су додељене похвалнице и награде поводом учешћа у школској смотри рецитатора и у литерарном конкурсу у Стеријину част.
Присутни су могли да уживају у драматизацији одломака позоришних комада "Зла жена", "Тврдица" и "Покондирена тиква" , а унутрашњост школе као и школско двориште улепшани су продуктима рада вредних дечијих руку.  

Прочитај

Стеријини дани 2021

Датум: 11. Maj 2021 23:33 Категорија: Новости

У понедељак, 10.05.2021. године у ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди, традиционално су започели "Стеријини дани". У оквиру петодневне манифестације, која ће се реализовати у складу са прописаним епидемиолошким мерама, ученици ће учествовати у разним активностима, подсећајући се на лик и дело овог великана чије име носи наша школа.Четвртак, 13.05.2021. године четврти дан у оквиру манифестације "Стеријини дани", у нашој школи у Великој Греди, обележен низом активности, на опште задовољство ученика и наставника. Под слоганом "О читатељи, чувајте наслов од гдикојих књига, без њих јер нећете знат' о чему су те", уследиле су литерарна радионица на тему "Моја школа" у реализацијиученика првог циклуса и драматизација басне, ликовни конкурс за ученике другог циклуса, одабир најуспешнијих радова, као и уређене паноа у холу школе.

Прочитај

Пролеће

Датум: 25. April 2021 10:37 Категорија: Новости

У ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди, реализован је Тематски дан - "Пролеће". Наши вредни прваци су се упознали са одликама пролећа као годишњег доба кроз доживљавање књижевног текста и слободно исказивање личног доживљаја пролећа кроз ликовне и практичне активности, квиз, сађење лековитог биља и цвећа. Ученици су уживали у амбијенталном учењу организованом у циљу развијања свести о важности очувања животне средине.

Фотографије са тематског дана можете погледати на нашој фејсбук страници или у галерији.

Прочитај

Национална платформа за превенцију насиља у школама „ЧУВАМ ТЕ“

Датум: 06. April 2021 11:46 Категорија: Новости

Национална платформа за превенцију насиља у школама ЧУВАМ ТЕ“
 
 
  Обавештавамо вас да је почела са радом прва национална платформа за превенцију и заштиту од насиља у школама у Србији - Национална платформа „Чувам те“.
 
    Национална платформа има за циљ заједнички рад и деловање у превенцији и борби против насиља. Министарство просвете, науке и технолошког развоја учествовало је у изради платформе која садржи информативне материјале, обуке за ученике, родитеље, запослене у установама образовања и васпитања. Национална платформа пружа  информације о облицима насиља, препознавању и поступању у случајевима насиља, злостављања и занемаривања у складу са званичним процедурама надлежних ресора. Такође, на платформи се налазе и едукативни материјали из области превенције и заштите од насиља, које ће припремати сарадници надлежних министарстава.
    Едукативни садржаји су намењени свим родитељима, наставницима и ученицима. Ученици такође могу похађати обуке самостално, али уз претходну сагласност родитеља или старатеља, у складу са Законом о заштити података о личности. Национална платформа даје могућност и пријављивања насиља, а у складу са претходно утврђеним процедурама и уз поштовање свих регулатива.
    Позивамо запослене,  родитеље и ученике да се информишу и похађају обуке које су постављене на платформу.
 
Заједничким радом , посвећено и континуирано можемо радити на креирању безбедног и подстицајног окружења за целовити  раст и развој сваког појединца школске заједнице.
Националној платформи „Чувам те“ можете приступити на домену: cuvamte.gov.rs.

 

Прочитај

Обавештење упис у средњу школу

Датум: 06. April 2021 11:37 Категорија: Новости

Обавештење за родитеље / друге законске заступнике ученика који уписују средњу школу.

Прочитај

Национална платформа - „Чувам те“

Датум: 16. Mart 2021 14:51 Категорија: Новости

Обавештавамо вас да Национална платформа „Чувам те“, која представља прву националну платформу за превенцију и заштиту од насиља у школама у Србији, почиње са радом.

Национална платформа има за циљ координицију и јачање интерсекторске сарадње свих надлежних институција у борби против насиља. Поред вршњачког насиља које је у фокусу ове платформе, она представља и алат у борби против насиља према свим запосленима у установама образовања и васпитања широм Србије.

На Националној платформи „Чувам те“ налазе се и сегменти које се односе на информисање и едукацију. У оквиру сегмента информисања могу се пронаћи информације о облицима насиља, препознавању и поступању у случајевима насиља, злостављања и занемаривања у складу са званичним процедурама надлежних ресора. На платформи ће се континуирано објављивати едукативни материјали из области превенције и заштите од насиља, које ће припремати сарадници надлежних министарстава. Едукативни садржаји су намењени свим родитељима, наставницима и ученицима.

Националној платформи „Чувам те“ можете приступити на домену: cuvamte.gov.rs.

Прочитај