ЗНАЊЕ ЈЕ МОЋ

Новости

Дете је дете да га волите и разумете

Датум: 06. Oktobar 2021 23:19 Категорија: Новости

Петак, 08.10.2021. у ОШ "Јован Стерија Поповић " у Великој Греди, реализоване су завршне активности у оквиру Дечје недеље. Наставакрада на подстицању креативности, маште стваралаштва као и ферплеј игре код ученика у складу са њиховим могућностима и способностима. У циљу промовисања здравих стилова живота, реализована су спортска такмичења у предшколском одељењу као и у првом циклусу, док су ученици другог циклуса учествовали у едукативним радионицама на часовима географије, српског језика и једносменског радагде су кроз активност "Савесне руке" развијали свест о заштити животне средине у циљу очувања здравља и природе.

Прочитај

Улога ученика у заштити животне средине

Датум: 05. Oktobar 2021 21:24 Категорија: Новости

Министарство заштите животне средине и Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи, реализују пилот пројекат "Улога ученика у заштити животне средине". На предлог надлежне школске Управе, ОШ "Јован Стерија Поповић" из Велике Греде је једна од 29 основних школа у Србији , која је испунила критеријуме и стекла услов за учешће у овом пилот пројекту. Реализација пројекта је планирана за период од октобра 2021. до априла 2022. године, а ученицима ће бити понуђене различите активности у оквиру тема које се тичу заштите и очувања природе, одрживог развоја и управљања отпадом, заштите воде и земљишта, ваздухаи озона, климатских промена као и заштите од нејонизирајућих зрачења и буке.
 

Прочитај

Дете је дете да га волите и разумете

Датум: 05. Oktobar 2021 15:30 Категорија: Новости

У ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди, традиционално отворена овогодишња манифестација Дечја недеља под слоганом "Дете је дете да га волите и разумете", нашег истакнутог песника Љубивоја Ршумовића, која ће трајати од 4. до 10. октобра 2021. године. 

Први дан најрадосније недеље у години обележен је низом активности предшколаца, ученика, наставника и васпитача, у циљу промовисања дечјих права, толеранције, солидарности и уважавања различитости.

Прочитај

Међународни дан срца

Датум: 29. Septembar 2021 22:51 Категорија: Новости

29.09.2021. године у ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди, са пуном пажњом обележен је Међународни дан срца. Манифестација од општедруштвеног значаја, у којој су учествовали ученици првог и другог циклуса и њихови наставници имала је за циљ да се повећа ниво свести код деце да обољевање од кардиоваскуларних болести може да се спречи увођењем здравих стилова живота. Данашњи тематски дан обележиле су едукативне и креативне радионице "Чувајмо срце", у којима смо заједно уживали.

Прочитај

Трибина

Датум: 29. Septembar 2021 22:45 Категорија: Новости

У ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди одржана је трибина намењена едукацији наставника, стручних сарадника и директора у спречавању насиља у школи, а у реализацији Центра за стручно усавршавање, Кикинда. Тема предавања је била "Сарадња образовно-васпитних и васпитно-образовних установа у центара за социјални рад у оквиру спољашње мреже заштите од насиља, злостављања и занемаривања." Циљ скупа је упознавање са законском регулативом и процедурама система породично- правне и социјалне заштите ради предузимања одговарајућих интервентних активности, образовно -васпитних установа у оквиру спољашње мреже заштите.

Прочитај

Међународни дан писмености 2021

Датум: 08. Septembar 2021 23:00 Категорија: Новости

У ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди обележен 8. септембар, Међународни дан писмености. Ученицима је традиционално, уз низ пригодних активности, указано на циљ истицања важности читања и описмењавања за појединце, заједнице и друштва у нашој земљи. 

Прочитај

Посета ђацима првацима

Датум: 01. Septembar 2021 22:07 Категорија: Новости

Представници локалне самоуправе, на челу са замеником председника општине, Душаном Ћурчићем, посетили су ОШ "Јован Стерија Поповић" у Великој Греди као и подручно одељење школе у Милетићеву и традиционално пожелели малим основцима срећан полазак у школу. Прваци су добили на поклон ранац и комплет школског прибора, а господин Ћурчић је истакао да је почетак школовања ново поглавље у одрастању деце, док локална самоуправа треба да буде прва подршка на том путу. Додао је такође и да је то веома значајан задатак и стога је важно колико пажње посвећујемо деци и њиховом образовању.

 

Прочитај

Дан школе

Датум: 15. Maj 2021 17:27 Категорија: Новости

Петак, 14.05.2021. године у ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди и Милетићеву обележен је Дан школе. Запажено учешће свих ученика као и запослених се огледало у бројним активностима, реализованим у складу са прописаним мерама.
Петодневна манифестација "Стеријини дани" окончана је пригодним програмом и обележен је Дан школе у част великана чијим се именом дичи. Ученицима су додељене похвалнице и награде поводом учешћа у школској смотри рецитатора и у литерарном конкурсу у Стеријину част.
Присутни су могли да уживају у драматизацији одломака позоришних комада "Зла жена", "Тврдица" и "Покондирена тиква" , а унутрашњост школе као и школско двориште улепшани су продуктима рада вредних дечијих руку.  

Прочитај

Стеријини дани 2021

Датум: 11. Maj 2021 23:33 Категорија: Новости

У понедељак, 10.05.2021. године у ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди, традиционално су започели "Стеријини дани". У оквиру петодневне манифестације, која ће се реализовати у складу са прописаним епидемиолошким мерама, ученици ће учествовати у разним активностима, подсећајући се на лик и дело овог великана чије име носи наша школа.Четвртак, 13.05.2021. године четврти дан у оквиру манифестације "Стеријини дани", у нашој школи у Великој Греди, обележен низом активности, на опште задовољство ученика и наставника. Под слоганом "О читатељи, чувајте наслов од гдикојих књига, без њих јер нећете знат' о чему су те", уследиле су литерарна радионица на тему "Моја школа" у реализацијиученика првог циклуса и драматизација басне, ликовни конкурс за ученике другог циклуса, одабир најуспешнијих радова, као и уређене паноа у холу школе.

Прочитај

Пролеће

Датум: 25. April 2021 10:37 Категорија: Новости

У ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди, реализован је Тематски дан - "Пролеће". Наши вредни прваци су се упознали са одликама пролећа као годишњег доба кроз доживљавање књижевног текста и слободно исказивање личног доживљаја пролећа кроз ликовне и практичне активности, квиз, сађење лековитог биља и цвећа. Ученици су уживали у амбијенталном учењу организованом у циљу развијања свести о важности очувања животне средине.

Фотографије са тематског дана можете погледати на нашој фејсбук страници или у галерији.

Прочитај