ЗНАЊЕ ЈЕ МОЋ

Новости

Представа - Страшан сан

Датум: 27. Decembar 2021 22:08 Категорија: Новости

У ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди, у оквиру часова једносменског рада, реализована је представа "Страшан сан", на опште задовољство учесника и посматрача. Едукативни комад у организацији наставнице Жане Марјанов и ученика прве групе, а у оквиру активности "Моја школа, моја позорница", подсетило је ученике на правила понашања у школи, поштовање дате речи и очување природе.


Представу можете погледати на следећем линку: ПРЕДСТАВА "СТРАШАН САН"

Прочитај

Подела пакетића

Датум: 22. Decembar 2021 23:34 Категорија: Новости

Новогодишњу чаролију у ОШ "Јован Стерија Поповић" , у Великој Греди употпунили су пакетићи као дар школе, уручени на радост деци припремно предшколске групе.

Прочитај

Новогодишње чаролије

Датум: 22. Decembar 2021 23:28 Категорија: Новости

Током поподневних активности потрудили смо се да у оквиру својих радионица унесемо делић празничног расположења. 
 


   

УЧЕНИЦИ И КОЛЕКТИВ ОШ "ЈОВАН СТЕРИЈА ПОПОВИЋ" ИЗ ВЕЛИКЕ ГРЕДЕ ЖЕЛЕ ВАМ СРЕЋНЕ БОЖИЋНЕ И НОВОГОДИШЊЕ ПРАЗНИКЕ

Прочитај

Пакет техничких средстава од МПНТР

Датум: 22. Decembar 2021 23:20 Категорија: Новости

У ОШ „Јован Стерија Поповић", у Великој Греди је, на опште задовољство ученика и наставника, пристигао пакет техничких стредстава од Министарства просвете, науке и технолошког развоја у виду 15 мини рачунара PC IN5WP TESLA, 15 монитора DELL са пратећом опремом (тастатура и миш) и један Lexmark штампач. Хвала.

Прочитај

Донација

Датум: 22. Decembar 2021 23:16 Категорија: Новости

Хуман људски гест у Великој Греди. Наша суграђанка, мештанка села Зора Кресојевић, донирала је школи LG монитор за рачунар и звучнике. Хвала на несебичности.

Прочитај

Дете је дете да га волите и разумете

Датум: 06. Oktobar 2021 23:19 Категорија: Новости

Петак, 08.10.2021. у ОШ "Јован Стерија Поповић " у Великој Греди, реализоване су завршне активности у оквиру Дечје недеље. Наставакрада на подстицању креативности, маште стваралаштва као и ферплеј игре код ученика у складу са њиховим могућностима и способностима. У циљу промовисања здравих стилова живота, реализована су спортска такмичења у предшколском одељењу као и у првом циклусу, док су ученици другог циклуса учествовали у едукативним радионицама на часовима географије, српског језика и једносменског радагде су кроз активност "Савесне руке" развијали свест о заштити животне средине у циљу очувања здравља и природе.

Прочитај

Улога ученика у заштити животне средине

Датум: 05. Oktobar 2021 21:24 Категорија: Новости

Министарство заштите животне средине и Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи, реализују пилот пројекат "Улога ученика у заштити животне средине". На предлог надлежне школске Управе, ОШ "Јован Стерија Поповић" из Велике Греде је једна од 29 основних школа у Србији , која је испунила критеријуме и стекла услов за учешће у овом пилот пројекту. Реализација пројекта је планирана за период од октобра 2021. до априла 2022. године, а ученицима ће бити понуђене различите активности у оквиру тема које се тичу заштите и очувања природе, одрживог развоја и управљања отпадом, заштите воде и земљишта, ваздухаи озона, климатских промена као и заштите од нејонизирајућих зрачења и буке.
 

Прочитај

Дете је дете да га волите и разумете

Датум: 05. Oktobar 2021 15:30 Категорија: Новости

У ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди, традиционално отворена овогодишња манифестација Дечја недеља под слоганом "Дете је дете да га волите и разумете", нашег истакнутог песника Љубивоја Ршумовића, која ће трајати од 4. до 10. октобра 2021. године. 

Први дан најрадосније недеље у години обележен је низом активности предшколаца, ученика, наставника и васпитача, у циљу промовисања дечјих права, толеранције, солидарности и уважавања различитости.

Прочитај

Међународни дан срца

Датум: 29. Septembar 2021 22:51 Категорија: Новости

29.09.2021. године у ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди, са пуном пажњом обележен је Међународни дан срца. Манифестација од општедруштвеног значаја, у којој су учествовали ученици првог и другог циклуса и њихови наставници имала је за циљ да се повећа ниво свести код деце да обољевање од кардиоваскуларних болести може да се спречи увођењем здравих стилова живота. Данашњи тематски дан обележиле су едукативне и креативне радионице "Чувајмо срце", у којима смо заједно уживали.

Прочитај

Трибина

Датум: 29. Septembar 2021 22:45 Категорија: Новости

У ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди одржана је трибина намењена едукацији наставника, стручних сарадника и директора у спречавању насиља у школи, а у реализацији Центра за стручно усавршавање, Кикинда. Тема предавања је била "Сарадња образовно-васпитних и васпитно-образовних установа у центара за социјални рад у оквиру спољашње мреже заштите од насиља, злостављања и занемаривања." Циљ скупа је упознавање са законском регулативом и процедурама система породично- правне и социјалне заштите ради предузимања одговарајућих интервентних активности, образовно -васпитних установа у оквиру спољашње мреже заштите.

Прочитај