ЗНАЊЕ ЈЕ МОЋ

Новости

Студијско путовање

Датум: 20. Oktobar 2020 20:17 Категорија: Новости

Дана 17.-18.10.2020. године представници колектива ОШ "Јован Стерија Поповић" из Велике Греде, посетили су домаћине из општине Ивањица, ОШ "Мићо Матовић" из Катића и ИО у Мочиоцима. 

Прочитај

Дечја недеља 2020

Датум: 05. Oktobar 2020 21:47 Категорија: Новости

Кроз реализацију овогодишње Дечје недеље под слоганом "Подељена срећа, два пута је већа" и кроз промовисање хуманости, солидарности, сарадње и подршке, у ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди, испуњени су сви циљеви организатора, а Дечја недеља је завршена хуманитарном акцијом са циљем помоћи ученицима наше школе и њиховој породици.

                                      

Прочитај

Европска недеља мобилности

Датум: 28. Septembar 2020 16:26 Категорија: Новости

Дана 21.09.2020. године ОШ „Јован Стерија Поповић“ из Велике Греде  је у оквиру пројекта ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ МОБИЛНОСТИ у партнерству са Општином Пландиште и Саветом за безбедност саобраћаја општине Пландиште организовала такмичења за ученике. За ученике првог циклуса организовани су ликовни и литерарни радови, а за ученике другог циклуса организовано је такмичење у спретности вожње бицикла на полигону у две категорије за ученике 5. и 6. разреда и 7. и 8. разреда. Сви такмичари су награђени захвалницом и пригодним поклоном у виду безбедносне опреме, док су за ученике који су остварили прва места у својим категоријама обезбеђени ваучери у износу од 15000 динара.


Прочитај

Обавештења

Датум: 22. Septembar 2020 08:58 Категорија: Новости

У складу са препорукама Министарства провете, науке и технолошког развоја ношење маске је обавезно у следећим случајевима:
          - у школском дворишту приликом окупљања ученика
          - током трајања непосредног образовно-васпитног рада, у затвореном простору и на отвореном простору када не постоји одређена физичка дистанца,
          - за време одмора у затвореном простору школе и на отвореном простору када не постоји предвиђена физичка дистанца
          - за време боравка у комуникационим просторијама школе
          - у другим случајевима приликом боравка у затвореном простору школе и на отвореном простору када не постоји предвиђена физичка дистанца.

Обавештење Министарства поводом почетка школске године можете погледати на следећем линку.

Прочитај

Онлајн екскурзија ученика 4. разреда

Датум: 29. Maj 2020 16:58 Категорија: Новости

Ове године нисмо отишли на дуго очекивану екскурзију, али то нас није спречило да направимо нашу онлајн екскурзију ди Националног парка Ђердап. Ваши туристички водичи су четвртаци и позивају ван на заједничко путовање. Добро дошли.

Онлајн екскурзију можете погледати на следећем линку.

Прочитај

Обавештење о упису у ОШ

Датум: 20. Maj 2020 12:11 Категорија: Новости

Имајући у виду ситуацију са коронавирусом и како би се избегле гужве по школама, ове године ће се уписивање Вашег ђака у први разред основне школе спроводити само у заказаном термину. Да бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ. Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула.

Комплетно обавештење можете погледати на следећем линку

Прочитај

Резултати литерарног и ликовног конкурса

Датум: 15. Maj 2020 21:29 Категорија: Новости

Поводом Дана школе и обележавања јубилеја 170 година од њеног оснивања ОШ “Јован Стерија Поповић“ из Велике Греде објављује резултате литерарног и ликовног конкурса који је био отворен за све ученике ОШ "Јован Стерија Поповић".

Тема конкурса је била: “Моја школа – моја позорница” (Речју и сликом кроз Стеријина завештања) и на конкурс је пристигло 49  радова, на основу мишљења жирија,  сходно свесрдном труду ученика донета  је једногласна одлука да се награде ученици у неколико категорија

          *  Идејни приказ представе
          *  Илустрација школе
          *  Ликовни приказ портрета Јована Стерије Поповића
          *  Литерарни радови
 


Прочитај

Дан школе и 170 година постојања ОШ "Јован Стерија Поповић"

Датум: 15. Maj 2020 14:30 Категорија: Новости

15.05.2020. године ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди прославља Дан школе и обележава јубилеј 170 година постојања.

Срдачне честитке свим ученицима и запосленима уз предлог да погледате презентацију о историјату школе која траје дуги низ година и указује на њен значај.

Презентацију можете погледати на следећем линку

Прочитај

Конкурс - Моја школа моја позорница

Датум: 06. Maj 2020 10:11 Категорија: Новости

Поводом Дана школе и обележавања јубилеја 170 година од њеног оснивања ОШ “Јован Стерија Поповић“ из Велике Греде објављује литерарни и ликовни конкурс за све ученике

Тема: “Моја школа – моја позорница” (Речју и сликом кроз Стеријина завештања)

Литерарни радови подразумевају поетске и прозне изазове у виду прича и песама како о школи, тако и о лику и делу Јована Стерије Поповића, а код ликовних радова
избор медија и технике је слободан; слика, цртеж, колаж и све остало уз помоћ чега ћемо осликати нашу школу или портрет Стерије.

Рок за предају радова је 14.05.2020. године а на следећем линку можете погледати на коју адресу можете да доставите ваше радове.

Прочитај

Виртуелна изложба радова

Датум: 21. April 2020 16:47 Категорија: Новости

На следећем линку можете погледати виртуелну изложбу ликовних радова ученика ОШ "Јован Стерија Поповић" који су послати на конкурс "ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ - РАДОСТ ДОНЕСЕ".

Виртуелну изложбу можете погледати кликом на линк.

Прочитај