ЗНАЊЕ ЈЕ МОЋ

Новости

Школска слава Свети Сава

Датум: 27. Januar 2021 20:14 Категорија: Новости

У среду, 27.01.2021. године ученици ОШ "Јован Стерија Поповић" у Великој Греди и подручном одељењу у Милетићеву, присуствовали су часу, посвећеном Светом Сави, уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мера заштите. Ученицима су приказани презентација и филм о великом српском просветитељу. Након химне уследио је свечани обред резања славског колача, ђачка здравица и песме свецу. Дневне активности уочи Савиндана употпуњене су изложбом ученичких радова у холу школе.


Прочитај

Подела слатких пакетића

Датум: 21. Januar 2021 21:15 Категорија: Новости

20.01.2021. године у организацији Црвеног крста Пландиште, свим ученицима и предшколцима ОШ "Јован Стерија Поповић", из Велике Греде и подручног одељења школе у Милетићеву, уз анимацију младих активиста, подељени су слатки пакетићи.

                   

Прочитај

ОБАВЕШТЕЊЕ - Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19

Датум: 15. Januar 2021 13:10 Категорија: Новости

Овим путем вас обавештавамо да сви заинтересовани за имунизацију против COVID-19, пријаву треба да учине попуњавањем упитника на порталу еУправа (www.euprava.gov.rs).


Прочитај

Корак по корак до интерактивног часа и евиденције портфолија

Датум: 15. Januar 2021 13:01 Категорија: Новости

11.01. и 12.01.2021. године у ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди, одржана је дводневна обука наставника под називом "Корак по корак до интерактивног часа и евиденције портфолија ", у организацији Отворене просветне иницијативе. Аутор програма је Братислав Филиповић, а реализатори Јасмина Петровић, Дамир Одобашић и Предраг Стевановић. Обука је обухватала рад у Гугл учионици и коришћењу Гугл сервиса у онлине настави. Обука је одржана у две групе истовремено, у складу са поштовањем свих прописаних епидемиолошких мера. 

Прочитај

ОБАВЕШТЕЊЕ

Датум: 28. Novembar 2020 12:20 Категорија: НовостиПрочитај

Завршне активности поводом Недеље толеранције и манифестације "Сунчана јесен живота"

Датум: 20. Novembar 2020 19:56 Категорија: Новости

Петак, 20.11.2020. у ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди и у Милетићеву завршене активности поводом Недеље толеранције и манифестације "Сунчана јесен живота". Ученици првог циклуса су учествовали у радионицама писања лепих речи, цртања, сликања и вајања пластелином портрета бака и дека и времена проведеног са њима, као и у изради поклона за наше најдраже. Ученици шестог разреда су на часу одељенског старешине реализовали радионицу о толеранцији на тему "Људске вредности" . Ученицима је током протекле недеље кроз низ организованих активности, још једном скренута пажња на моралне вредности као што су толеранција, прихватање резличитости и брига о старијима, које су обавеза свих нас.

Прочитај

Донација Фондације "Новак Ђоковић" - Сребрне маске са јонима сребра и зеолитом ученицима првог разреда

Датум: 20. Novembar 2020 18:12 Категорија: Новости

20.11.2020. у ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди, као и у подручном одељењу школе у Милетићеву, ученицима првог разреда су подељене сребрне маске са јонима сребра и зеолитом, од вишеслојне тканине и дезинфекциона средства. Маске поседују антивирусна и антибактеријска својства и на тај начин неутралишу присуство истих. Донација су Фондације "Новак Ђоковић" којој се овом приликом захваљујемо. Креиране су ултразвучном јонизацијом, имају способност самочишћења, безбедне су за коришћење и до 30 дана, а учинак у неутрализацији патогена је 99,99%. Упутство за употребу као и све карактеристике заштитног средства налазе се на полеђини паковања.

          

Прочитај

Сунчана јесен живота

Датум: 18. Novembar 2020 17:58 Категорија: Новости

18.11.2020. године у ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди, наставак с активностима ученика у оквиру недеље толеранције као и поводом манифестације "Сунчана јесен живота", посвећене најстаријима и најмилијима, која се традиционално, већ дуги низ година обележава у нашој школи.

Предшколци су са својом васпитачицом учествовали у изради портрета бака и дека, од различитих материјала.

Ученици подручног одељења у Милетићеву су нам представили заједничко, активно проведено време са бакама код куће, а ученици првог циклуса су узели учешће у ликовним и литерарним радионицама, чија изложба је у најави. 

Петаци су на часу одељењског старешине, у организацији педагога, реализовали радионицу на тему "Толеранција и полне разлике". 

Прочитај

Дан толеранције 2020

Датум: 16. Novembar 2020 23:07 Категорија: Новости

16.11.2020. године у ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди као и у подручном одељењу школе у Милетићеву, традиционално је облежен Међународни дан толеранције. Ученици првог циклуса из Милетићева су активно учествовали у радионици израдивши дрво пријатељатва, а ученици седмог разреда у Великој Греди са педагогом су разговарали о толеранцији, дискриминацији и поштовању различитости. Радионице су се одржале на часовима одељенског старешине. Прочитај

ОБАВЕШТЕЊЕ

Датум: 10. Novembar 2020 13:10 Категорија: Новости

Дана 11.11.2020. године обележава се Дан примирја у Првом светском рату и то је Државни празник који се обележава нерадно. 

 У складу са мерама које је донео Кризни штаб за борбу против вируса Ковид-19, а због тренутне неповољне епидемиолошке ситуације, образовно-васпитни рад се НЕЋЕ реализовати дана 12.11. (четвртак) и 13.11. 2020. године (петак). 

Први радни дан је 16.11.2020. године (понедељак

Прочитај