ЗНАЊЕ ЈЕ МОЋ

Новости

Резултати литерарног и ликовног конкурса

Датум: 20. April 2020 14:17 Категорија: Новости

Резултати литерарног и ликовног конкурса за ученике ОШ“Јован Стерија Поповић“ из Велике Греде, посвећеног најрадоснијем хришћанском празнику Васкрсу,
 
 ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ – РАДОСТ ДОНЕСЕ
 
 Жири,  у саставу:

  • Биљана Јуначков, директор Народне библиотеке Пландиште,
  • Михајло Вукотић, вероучитељ,
  • Слађана Липтак, школски библиотекар,
је имао тежак задатак да од великог броја веома креативних  радова одабере најуспешније. Једногласном одлуком, најуспешнији радови који ће бити награђени књигом су:
 
Литерарни радови: 
1. место,  Маша Трбојевић, 5.разред, Велика Греда, комплетан рад (песма "Ускршња радост" и ликовни рад)
2. место,  Анђела Спремо, 5.разред, Велика Греда,  песма "Ускрс".
3. местоИва Секулић, 4. разред, Милетићево, песма "Ускрс". 
 
Ликовни радови:
1. место деле Александар Стефановски, 4. разред, Велика Греда;
                        Зоран Олах, 4.разред, Велика Греда;
2. место, Јована Мандић, 2.разред, Велика Греда;
3. место, Дуња Брковић, 1. разред, Велика Греда.
 
У галерији можете погледати све радове који су били послати на конкурс.

Прочитај

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - Онлине тестирање за ученике 8. разреда

Датум: 10. April 2020 18:04 Категорија: Новости

Као и претходних година, Министарство просвете, науке и технолошког развоја планира да спроведе завршни испит на крају основне школе, како би се ученицима обезбедило стицање сертификата о завршеној основној школи и омогућило спровођење законом регулисане процедуре уписа у средње школе.С тим у вези, донели смо одлуку да спроведемо онлајн тестирање (пробно) којим ћемо ученицима осмог разреда омогућити самопроцену знања и то би био први пробни тест који је у складу са тренутним могућностима рада од куће.
Основна сврха овог тестирања је да ученици стекну увид у то да ли су напредовали до очекиваних стандарда постигнућа у предметима који су обухваћени завршним испитом и да у односу на резултате пробног завршног испита, по потреби, додатну пажњу посвете одређеним областима у оквиру појединих предмета.
Резултати теста се неће оцењивати, јер се тестирање одвија у недовољно контролисаним условима да би се обезбедила поузданост резултата.
Након завршеног тестирања, ученици ће добити резултате, а предметни наставници ће путем успостављених канала комуникације сазнати које су области ученици савладали и шта им представља тешкоћу, да би се томе могли посветити током даљег рада.
По нормализовању услова рада (када се буде кренуло у школу), спровешће се и други пробни завршни испит којим ће бити тестиране процедуре, што значи да ће ученици имати више прилика да провере своје знање.

Све информације о терминима и техничким припремама можете да погледате у наставку вести.
 

Прочитај

YouTube канал за подршку наставницима у организовању онлајн наставе

Датум: 06. April 2020 21:26 Категорија: Новости

Сваког четвртка од 21 час на YouTube каналу #Знање да не багује, уживо се емитују емисије у којима се обрађују актуелни садржаји за наставнике и стручне сараднике.

У претходних 7 емисија обрађивале су се теме: Онлајн ресурси за наставу по предметима, Алати за тестирање ученика онлајн, Интернет учионица, Оцењивање ученика онлајн, Пројектна настава… О темама у емисијама говоре наставници полазећи од својих искустава у пракси.

Прочитај

Креативно реализовани часови - четврти разред

Датум: 06. April 2020 09:19 Категорија: Новости

Креативно реализовани часови слободних активности четвртака ОШ "Јован Стерија Поповић" у изолацији и презентација изложбе ученичких радова у настави на даљину.


На следећим линковима можете погледати видео материјале презентација Видео 1 и Видео 2

Прочитај

Распоред емитовања образовних садржаја за период од 06.04. - 09.04.2020. године

Датум: 05. April 2020 09:27 Категорија: Новости

На следећем линку можете да погледате распоред емитовања образовних садржаја за основне школе који се емитује на каналима РТС2 и РТС3 за период од 06.04. - 09.04.2020. године. Петак 10.04.2020. године и понедељак 13.04.2020. године су ненаставни дани.

Прочитај

Отворени образовни дигитални алати за интерактивну комуникацију путем интернета - Предшколско васпитање

Датум: 04. April 2020 18:46 Категорија: Новости

На следећем линку можете да погледајте УНИЦЕФ-ов предлог листе алата за све учеснике у процесу предшколског васпитања и образовања.

Поред листе алата ту је и листа YouTube канала и осталих могућности за васпитаче, родитеље и децу.

Прочитај

Дигиталне припреме за малу матуру

Датум: 04. April 2020 18:42 Категорија: Новости

На сајту rtv.rs, у одељку “Дигиталне припреме за малу матуру”, ученици ће имати прилику да сваког радног дана погледају избор од три до укупно две стотине задатака из математике, српског језика, биологије, хемије, физике, географије и историје.

На следећем линку можете да приступите дигиталним припремама за малу матуру.

Прочитај

Васкршњи конкурс - "Христос Воскресе, радост донесе"

Датум: 02. April 2020 10:33 Категорија: Новости

Ближи се најрадоснији хришћански празник - Васкрс. Наша школа је приредила ликовни и литерарни конкурс за све ученике, а учешћем ћемо одржати дух празника, обичаје и традицију и у непредвиђеним околностима изолације.
Рок за слање радова је 18. април 2020. године, а на следећем линку можете погледати на коју адресу да достављате ваше радове и у ком формату ти радови да буду.

Прочитај

Обавештење - упис у први разред

Датум: 01. April 2020 12:27 Категорија: Новости

Обавештавамо Вас да ће се упис деце у први разред основне школе, за школску 2020/2021. годину обавити у времену од 01. априла 2020. до 31.маја 2020.
 
Према чл. 18. Закона о основама система образовања и васпитања (''Сл.гл. РС” бр. 88/17, 27/18, 10/19 и 6/2020) у први разред се уписују деца рођена од 01.03.2013. године  до 28.02.2014. год.
 
За превремени упис у школу могу се пријавити и деца рођена од 01.03.2014. до 31.08.2014.год. на захтев родитеља, након провере спремности за полазак у школу.

Потребну документацију за упис можете да погледате на следећем линку.

Прочитај

Програм за предшколски узраст на Каналу 2 РТС-а

Датум: 31. Mart 2020 21:03 Категорија: Новости

Од понедељка 30. марта сваког радног дана у термину од 7.30 до 8.00 емитоваће ће програм намењен предшколском узрасту на Другом каналу Радио Телевизије Србије.

Најмлађи ће имати прилику да гледају серијал ,,На слово, на слово “ римејк чувене серије, као и серије ,,Овако вас видимо“ и ,,Плава птица“.

Прочитај