ЗНАЊЕ ЈЕ МОЋ

Новости

Обавештења

Датум: 22. Septembar 2020 08:58 Категорија: Новости

У складу са препорукама Министарства провете, науке и технолошког развоја ношење маске је обавезно у следећим случајевима:
          - у школском дворишту приликом окупљања ученика
          - током трајања непосредног образовно-васпитног рада, у затвореном простору и на отвореном простору када не постоји одређена физичка дистанца,
          - за време одмора у затвореном простору школе и на отвореном простору када не постоји предвиђена физичка дистанца
          - за време боравка у комуникационим просторијама школе
          - у другим случајевима приликом боравка у затвореном простору школе и на отвореном простору када не постоји предвиђена физичка дистанца.

Обавештење Министарства поводом почетка школске године можете погледати на следећем линку.

Прочитај

Онлајн екскурзија ученика 4. разреда

Датум: 29. Maj 2020 16:58 Категорија: Новости

Ове године нисмо отишли на дуго очекивану екскурзију, али то нас није спречило да направимо нашу онлајн екскурзију ди Националног парка Ђердап. Ваши туристички водичи су четвртаци и позивају ван на заједничко путовање. Добро дошли.

Онлајн екскурзију можете погледати на следећем линку.

Прочитај

Обавештење о упису у ОШ

Датум: 20. Maj 2020 12:11 Категорија: Новости

Имајући у виду ситуацију са коронавирусом и како би се избегле гужве по школама, ове године ће се уписивање Вашег ђака у први разред основне школе спроводити само у заказаном термину. Да бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ. Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула.

Комплетно обавештење можете погледати на следећем линку

Прочитај

Резултати литерарног и ликовног конкурса

Датум: 15. Maj 2020 21:29 Категорија: Новости

Поводом Дана школе и обележавања јубилеја 170 година од њеног оснивања ОШ “Јован Стерија Поповић“ из Велике Греде објављује резултате литерарног и ликовног конкурса који је био отворен за све ученике ОШ "Јован Стерија Поповић".

Тема конкурса је била: “Моја школа – моја позорница” (Речју и сликом кроз Стеријина завештања) и на конкурс је пристигло 49  радова, на основу мишљења жирија,  сходно свесрдном труду ученика донета  је једногласна одлука да се награде ученици у неколико категорија

          *  Идејни приказ представе
          *  Илустрација школе
          *  Ликовни приказ портрета Јована Стерије Поповића
          *  Литерарни радови
 


Прочитај

Дан школе и 170 година постојања ОШ "Јован Стерија Поповић"

Датум: 15. Maj 2020 14:30 Категорија: Новости

15.05.2020. године ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди прославља Дан школе и обележава јубилеј 170 година постојања.

Срдачне честитке свим ученицима и запосленима уз предлог да погледате презентацију о историјату школе која траје дуги низ година и указује на њен значај.

Презентацију можете погледати на следећем линку

Прочитај

Конкурс - Моја школа моја позорница

Датум: 06. Maj 2020 10:11 Категорија: Новости

Поводом Дана школе и обележавања јубилеја 170 година од њеног оснивања ОШ “Јован Стерија Поповић“ из Велике Греде објављује литерарни и ликовни конкурс за све ученике

Тема: “Моја школа – моја позорница” (Речју и сликом кроз Стеријина завештања)

Литерарни радови подразумевају поетске и прозне изазове у виду прича и песама како о школи, тако и о лику и делу Јована Стерије Поповића, а код ликовних радова
избор медија и технике је слободан; слика, цртеж, колаж и све остало уз помоћ чега ћемо осликати нашу школу или портрет Стерије.

Рок за предају радова је 14.05.2020. године а на следећем линку можете погледати на коју адресу можете да доставите ваше радове.

Прочитај

Виртуелна изложба радова

Датум: 21. April 2020 16:47 Категорија: Новости

На следећем линку можете погледати виртуелну изложбу ликовних радова ученика ОШ "Јован Стерија Поповић" који су послати на конкурс "ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ - РАДОСТ ДОНЕСЕ".

Виртуелну изложбу можете погледати кликом на линк.

Прочитај

Резултати литерарног и ликовног конкурса

Датум: 20. April 2020 14:17 Категорија: Новости

Резултати литерарног и ликовног конкурса за ученике ОШ“Јован Стерија Поповић“ из Велике Греде, посвећеног најрадоснијем хришћанском празнику Васкрсу,
 
 ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ – РАДОСТ ДОНЕСЕ
 
 Жири,  у саставу:

  • Биљана Јуначков, директор Народне библиотеке Пландиште,
  • Михајло Вукотић, вероучитељ,
  • Слађана Липтак, школски библиотекар,
је имао тежак задатак да од великог броја веома креативних  радова одабере најуспешније. Једногласном одлуком, најуспешнији радови који ће бити награђени књигом су:
 
Литерарни радови: 
1. место,  Маша Трбојевић, 5.разред, Велика Греда, комплетан рад (песма "Ускршња радост" и ликовни рад)
2. место,  Анђела Спремо, 5.разред, Велика Греда,  песма "Ускрс".
3. местоИва Секулић, 4. разред, Милетићево, песма "Ускрс". 
 
Ликовни радови:
1. место деле Александар Стефановски, 4. разред, Велика Греда;
                        Зоран Олах, 4.разред, Велика Греда;
2. место, Јована Мандић, 2.разред, Велика Греда;
3. место, Дуња Брковић, 1. разред, Велика Греда.
 
У галерији можете погледати све радове који су били послати на конкурс.

Прочитај

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - Онлине тестирање за ученике 8. разреда

Датум: 10. April 2020 18:04 Категорија: Новости

Као и претходних година, Министарство просвете, науке и технолошког развоја планира да спроведе завршни испит на крају основне школе, како би се ученицима обезбедило стицање сертификата о завршеној основној школи и омогућило спровођење законом регулисане процедуре уписа у средње школе.С тим у вези, донели смо одлуку да спроведемо онлајн тестирање (пробно) којим ћемо ученицима осмог разреда омогућити самопроцену знања и то би био први пробни тест који је у складу са тренутним могућностима рада од куће.
Основна сврха овог тестирања је да ученици стекну увид у то да ли су напредовали до очекиваних стандарда постигнућа у предметима који су обухваћени завршним испитом и да у односу на резултате пробног завршног испита, по потреби, додатну пажњу посвете одређеним областима у оквиру појединих предмета.
Резултати теста се неће оцењивати, јер се тестирање одвија у недовољно контролисаним условима да би се обезбедила поузданост резултата.
Након завршеног тестирања, ученици ће добити резултате, а предметни наставници ће путем успостављених канала комуникације сазнати које су области ученици савладали и шта им представља тешкоћу, да би се томе могли посветити током даљег рада.
По нормализовању услова рада (када се буде кренуло у школу), спровешће се и други пробни завршни испит којим ће бити тестиране процедуре, што значи да ће ученици имати више прилика да провере своје знање.

Све информације о терминима и техничким припремама можете да погледате у наставку вести.
 

Прочитај

YouTube канал за подршку наставницима у организовању онлајн наставе

Датум: 06. April 2020 21:26 Категорија: Новости

Сваког четвртка од 21 час на YouTube каналу #Знање да не багује, уживо се емитују емисије у којима се обрађују актуелни садржаји за наставнике и стручне сараднике.

У претходних 7 емисија обрађивале су се теме: Онлајн ресурси за наставу по предметима, Алати за тестирање ученика онлајн, Интернет учионица, Оцењивање ученика онлајн, Пројектна настава… О темама у емисијама говоре наставници полазећи од својих искустава у пракси.

Прочитај