МОТО ШКОЛЕ: ШКОЛА - ИЗВОР ЗНАЊА, ДРУГАРСТВА И РАДОВАЊА

Вест

За чистије и зеленије школе Војводине

Датум: 16. Jun 2024 20:06 Категорија: Достигнућа

Свечани пријем ОШ „Јован Стерија Поповић", из Велике Греде у Влади АП Војводине! ❤
Још једним учешћем у реализацији Програмских активности од великог значаја, наша школа је награђена у оквиру Програма „За чистије и зеленије школе у Војводини", за 2023/2024.годину.
28.05.2024. представници школе и учесници у Програму су присуствовали свечаној додели награда у Холу Покрајинске владе, у Новом Саду. Свечаном скупу су поред награђених присуствовали представници Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине као и подпредседница Покрајинске владе. Честитамо на још једном значајном представљању ОШ „Јован Стерија Поповић", Велика Греда и сигуран корак у будуће успехе!



 

Прочитај

Крв живот значи

Датум: 16. Jun 2024 20:00 Категорија: Достигнућа

На ликовно - литерарном конкурсу под називом „Крв живот значи“, у организацији Црвеног крста, Пландиште, четвртаци ОШ „Јован Стерија Поповић“, из Велике Греде су присуствовали свечаној додели диплома и пригодних награда, организованој у просторијама Црвеног крста 28.05.2024. године.
Наиме, Ива Оливо је освојила друго место, а Страхиња Ракочевић, такође ученик четвртог разреда, треће место учествујући ликовним радовима на тему „Крв живот значи“. Овом приликом и ОШ „Јован Стерија Поповић“, Велика Греда добила је захвалницу за допринос и залагање у остварењу задатака Црвеног крста. Честитамо!
 

Прочитај

Матурска екскурзија

Датум: 16. Jun 2024 19:58 Категорија: Новости

У термину од 13-15.05.2024. ученици осмог разреда ОШ „Јован Стерија Поповић", из Велике Греде заједно са својим вршњацима, ОШ „Јован Јовановић Змај", из Хајдучице, путовали су на матурску екскурзију, пут Таре.
Наши мали матуранти су обишли град Чачак, Овчар бању, НП Тару, Перућац, Калуђерску бању, возили су се до Бранковине и посетили Спомен комплекс у Бранковини. Реализација тродневне матурске екскурзије је протекла по плану, а ученици су уживали са својим другарима и наставницима и вратили се богатији за једно ново искуство и прелепу успомену.

Прочитај

Екскурзија за ученике - Источна Србија

Датум: 09. Maj 2024 13:21 Категорија: Новости

Ученици наше школе су 07.05.2024. године заједно са ученицима из ОШ "Јован Јовановић Змај"  ишли на екскурзију и том приликом посетили природњачки музеј у Свилајнцу, потом су обишли Ресавску пећину и манастир Манасију. Ученици су имали прилику да се упознају са природним лепотама наше државе као и да допуне градиво о историји српског народа. 




Прочитај

Међународни дан матерњег језика 2024

Датум: 22. Februar 2024 17:52 Категорија: Новости

Сваки народ има своју територију на којој живи, а матерњи језик је управо оно што ту територију и тај народ чини посебним. 
21. фебруар, Међународни дан матерњег језика, традиционално је обележен у ОШ „Јован Стерија Поповић", у Великој Греди, као и у ИО школе у Милетићеву. Ученици првог и другог циклуса су  учествовали у низу организованих активности у редовној настави у првом циклусу, на часовима српског језика у сарадњи са школским библиотекаром,  а у оквиру овог важног датума школску библиотеку су посетили најмлађи полазници, вртића „Срећно детињство", ИО Велика Греда.
Циљ данашњих активности је, као и увек, указивање на важност неговања матерњег језика, као чувара идентитета једног народа.

Прочитај

Шареница

Датум: 04. Februar 2024 11:56 Категорија: Новости

Не може им нико ништа јер они крећу са сопственог прага, са својег огњишта и из свог дворишта!
 
Полазници КУД „МЛАДОСТ", из Велике Греде, садашњи и бивши ученици ОШ „Јован Стерија Поповић", дводневним гостовањем на Националној телевизији РТС1, оплеменили студио култне „Шаренице" лакоћом корака и сјајем осмеха, а своја бића заувек добротом, памећу, знањем и традиционалним васпитањем. Честитамо ученицима и њиховим менторима на изврсном представљању КУД-а „Младост", ОШ „Јован Стерија Поповић" и села Велика Греда.

Прочитај

Свети Сава 2024

Датум: 29. Januar 2024 22:44 Категорија: Новости

СВЕТИ САВА - ШКОЛСКА СЛАВА
27. јануара, 2024. године, ОШ „Јован Стерија Поповић" из Велике Греде, као и ИО школе у Милетићеву, прославили су школску славу како доликује. 
Обред резања славског колача и Светосавска академија, свечано су реализовани у фискултурној сали школе уз присиство кумова, гостију, представника локалне самоуправе, ученика, родитеља и запослених. 
Сви присутни су могли да уживају у разноврсном програму, у ком су ученици узели учешће у глуми, рецитовању, певању, свирању, хору и фолклору. Након приредбе уприличена је свечана закуска и дружење. 
Свети отац Сава, прослављен је и ове године на радост свих.

Прочитај

Енергија је свуда око нас

Датум: 24. Januar 2024 19:28 Категорија: Новости

На завршној манифестсцији пројекта ,,Енергија је свуда око нас” која је одржана 24.01. у Новом Саду, наша школа је проглашена за најуспешнију основну школу у Војводини. На пројекту је учествовало 30 ученика наше школе, а најуспешнији су били Дијана Радуловић 5. разред у категорији најбољи ликовни рад, Филип Оливо 7. разред у категорији најбољи литерарни рад и Ива Секулић 8. разред за најбољу мултимедијалну презентацију. Ментор ученицима на пројекту био је наставник географије Ненад Вукадиновић. Честитке свим учесницима!




  

Прочитај

Признања и награде

Датум: 22. Januar 2024 13:37 Категорија: Достигнућа

Талентовани ђаци и вредни наставници чине ОШ "Јован Стерија Поповић", у Великој Греди запаженом и поносном на сва пристигла признања у овој школској години. Наиме, након успешног учешћа на литерарном конкурсу "Ленкино перо", у Србобрану, интернационалног такмичења "У потрази за пејзажиме", у Великој Плани, након освајања признања учешћем у пројекту "Дани информатике у школама Војводине", у Новом Саду, уследиле су нове награде. Учешћем у новом пројекту "Енергија је свуда око нас", у којем је учествовало чак 30 ученика другог циклусанаше мале школе, у организацији и реализацији Центра за развој науке, технологије и инфорамтике, а уз подршку Покрајинског секретаријата за образовање , Нови Сад, проглашени смо за најуспешнију школу у Војводини, такмичењем у четири категорије. Ива Секулић, друго место за најбољу рачунарску презентацију, Дијана Радуловић, друго место у категорији најбољи ликовни рад, Филип Оливо треће место у категорији најбоља песма. Честитамо ученицима и њиховом ментору, наставнику географије Ненаду Вукадиновићу. 
По надалеком чувењу, имали смо прилике да угостимо и екипу ТВ Банат, Вршац, која је забележила прилог о даровитим ђацима и малој школи са великим успесима.
 


  

Прочитај

Изложба “Употрази за пејзажима”

Датум: 21. Decembar 2023 10:08 Категорија: Достигнућа

Ученик ОШ "Јован Стерија Поповић" Огњен  Ћорда из шестог разреда је успешно излагао рад на интернационалној изложби "У потрази за пејзажима" у Великој Плани. На изложби је учествовало 166 домаћих и 129 иностраних школа.

Прочитај