МОТО ШКОЛЕ: ШКОЛА - ИЗВОР ЗНАЊА, ДРУГАРСТВА И РАДОВАЊА

Дечија недеља 2022

Датум: 03. Oktobar 2022 23:27 Категорија: Новости

„Шта детету треба да расте до неба!?“
 
мото је овогодишње Дечије недеље, најрадосније и највеће манифестације за децу која се традиционално одржава сваког октобра у циљу скретања пажње најшире јавности на права и потребе деце.
Ове године Дечија недеља  траје од 03.до 09. октобра, а учешће у промоцији први дан узела је и ОШ „Јован Стерија Поповић“, из Велике Греде, заједно са ИО школе Милетићево. Реализација ове значајне манифестације почела је уз пуно ангажовање ученика првог и другог циклуса као и њихових наставника. Кроз радионице одржане са ученицима  млађег узраста на ЧОС/ЧОЗ разговарало се о дечијим правима и одговорностима које породица, школа, држава имају у њиховом остваривању. Ученици другог циклуса су кроз спортске активности – мали фудбал, указали на значај другарства, тимског  учешћа у игри и важност здравих навика и здравих стилова живота.

 
Уторак, 04.10.2022. други дан Дечје недеље, у ОШ „Јован Стерија Поповић", у Великој Греди и Милетићеву, солидарност на делу - „Чеп за хендикеп".   Развијање маште и креативноти ученика кроз реализацију радионица ликовних активности - „Добра играчка", од природних и рециклираних материјала.
 
Среда, 05.октобар, трећи дан Дечије недеље посета ученика првог циклуса и групе Година пред полазак у школу, ОШ „Јован Стерија Поповић", из Велике Греде и ИО Милетићева Културном центру Вук Караџић, Пландиште. Ученици су имали прилику да погледају представу „Алиса у земљи чуда", а други циклус је остварио учешће у спортским активностима - међуразредно такмичење у одбојци.

Четвртак, 06.октобар, у оквиру Дечије недеље и данас у ОШ „ Јован Стерија Поповић" у Великој Греди и у ИО Милетићево, фестивал дечијег стваралаштва, заједничко дружење деце, од 1.до 4.разреда, пријем првака у Дечији савез уз традиционалне беџеве, добродошлице и програм посвећен њима. За ученике старијих разреда реализација ликовне активности - радионица „Добра играчка".
 

 
Петак, 07. октобар последњи школски дан манифестације „Дечја недеља" и „Трка за срећније детињство" у нашој школи, јер.. „Шта детету треба да расте до неба!?"
 

План активности које ће се реализовати можете погледати ОВДЕ

Фотографије са обележавања Дечије недеље можете погледати на нашој фејсбук страници или у галерији фотографија.