МОТО ШКОЛЕ: ШКОЛА - ИЗВОР ЗНАЊА, ДРУГАРСТВА И РАДОВАЊА

Сунчана јесен живота

Датум: 17. Novembar 2015 17:15 Категорија: Новости

Рођење... Детињство... Одрастање... За то је потребна сигурност и разумевање породице... љубав и топлина породичног окружења.

Подразумева се да су бака и дека особе које неизмерно воле своје унуке. Уобичајено, у њиховој кући је за малишане већи степен слободе него у родитељском дому. Они их пуштају да раде шта желе, без јасних граница дозвољеног и недозвољеног. Иако одрастају знају да ће у њиховим мислима, у њиховим срцима увек бити њихов драги кутак, њихово склониште, бакина и декина кућа.

Свима нама омиљене личности у нашим животима су баке и деке. Прошли су у свoјим животима много тога и залужују да нам буду узор. Унуци и унуке су поносни што их препознају по бакама и декама!

Васпитачи и учитељи од свих приредби и дружења највише воле „Сунчану јесен живота“ просто зато што их враћа у детињство и буди у њима познати осећај сигурности и безбрижности када су им њихове баке и деке то пружале.

Из свих ових разлога изнова организујемо дружења с овим нама веома драгим особама. Пригодан и пријатан програм приредили су на традиционалан начин учитељи и васпитачи са децом из вртића, предшколцима и ученицима првог, другог, трећег четвртог и петог разреда. Такође ово дружење је организовано и у подручној школи у Милетићеву.

Дружење је закључено уз договор да наша окупљања планирамо да наставимо и наредних година с тим што нам је циљ да у наше активности укључимо и баке и деке. Предложили смо им да до следећег пута одаберу неку причу о неком обичају, о неком предмету који се ретко данас корисити, неку песму или бројалицу које су они научили од својих баба и деда.

До следећег виђења!