МОТО ШКОЛЕ: ШКОЛА - ИЗВОР ЗНАЊА, ДРУГАРСТВА И РАДОВАЊА

Стеријини Дани

Датум: 31. Maj 2016 15:31 Категорија: Новости

У суботу, 28.05.2016. године одржан је Стеријин дан. Ученици наше школе, као и ученици гости, су нам показали своја глумачка умећа како кроз Стеријине комаде, тако и кроз драмске комаде чији су аутори сами наставници.
 

У Стеријином дану су учествовали ученици глумци из наше школе, ОШ „Јован Стерија Поповић“ из Вршца и са Новог Београда, ученици ОШ „Младост“ из Вршца, ученици ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Пландишта и ученици ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Хајдучице.

Дан је започео пријавом учесника а сама манифестација речју књижевника Жељка Цеснака. Затим су уследила драмска надметања учесника. Дешавања су настављена после једночасовне паузе за ручак. Тада се члан глумачког ансамбла Стеријиног позоришта из Вршца представио публици и учесницима са својим изведбама у којима је радо учествовала и публика. Док је публику анимирао вршачки глумац, жири у саставу Биљане Јуначков, Жељка Цеснака, Вере Недељков и Драгана Џанкића је имао задатак, за њих веома тежак, да анализира представљање драмских комада наших малих глумаца. Имали су захтеван задатак. Жири је на крају ипак одлучио да све учеснике похвали и исто награди. Учесници су били похваљени од стране жирија: ОШ „Јован Стерија Поповић“ из Београда за драмску адаптацију,ОШ „Јован Стерија Поповић“ из Вршца за модерну драмску адаптацију, ОШ „Младост“ из Вршца за адаптацију прозног текста, ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Пландишта и ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Хајдучице за учешће и ОШ „Јован Стерија Поповић“ из Велике Греде
 за драмску адаптацију.

Дешавања у Стеријином дану су заокружена доделом похвала и пригодних поклона за децу учеснике, наставнике и школе. Глумац Драган Џанкић је нашим малим а великим глумцима поручио да ће стасати у велике глумце само онда кад  схвате да је глума уствари једна велика игра!