МОТО ШКОЛЕ: ШКОЛА - ИЗВОР ЗНАЊА, ДРУГАРСТВА И РАДОВАЊА

Сунчана јесен живота 2016

Датум: 25. Novembar 2016 08:33 Категорија: Новости

Многи људи се везују за искуства и емоције. Сви ми одрасли се сећамо прича бака и дека испричаних за столом или око ватре, за време хладних зимских вечери.

Сећамо се прича које се преносе са генерација на генерацију, прича које трају деценијама. Свака та прича, испричана је на различите начине, али је сачувала суштину и остављала увек другачији утисак. Приповедање је веома битно за развој човечанства, јер приче увек изнова и изнова преносе вредност, идентитет и припадност са генерације на генерацију. Важност наслеђа се везује кроз генерације. Преношење вредности наслеђа са старијих генерација на млађе је важно како би се одржала култура. Без обзира на владавину дигиталног  доба и постојање друштвених мрежа, директно људско искуство и причање прича је и даље упечатљиво и веома посебно за децу.
То је један од разлога што изнова и изнова волимо да организујемо дружење са бакама и декама. Њихово друштво нам прија! Ми смо ту захваљујући  њима а они нека буду увек ту због нас!
Приредба „Сунчана јесен живота “ је посвећена бакама и декама. Наша школа негује ову традицију и редовно органузује овај вид окупљања у сарадњи са Црвеним крстом Пландиште. На овај начин желимо да укажемо посебну пажњу онима који су дали посебан допринос  земљи у којој живимо, друштву, породици.
Ове године деца мешовите групе, припремне предшколске групе и ученици од 1. до 4. разреда из Велике Греде и Милетићева су у првом делу овог догађаја припремили  са својим васпитачима и учитељима и извели пригодан програм у којем су рецитовали, глумили, певали, играли, презентовали своје литерарне радове.
Други део дружења је посвећен разговору са бакама и декама. Ученици су постављали питања а баке и деке су одговарале. Деца су показала инересовање за њихово детињство, како се тада живело, како је изгледало школовање, које игре су се играле у њихово време, какве су играчке имали...
Манифестација је завршена уз послужење и поздрав: „До следећег пута!“.