МОТО ШКОЛЕ: ШКОЛА - ИЗВОР ЗНАЊА, ДРУГАРСТВА И РАДОВАЊА

Посета ученика сајму књига

Датум: 16. Decembar 2016 09:02 Категорија: Новости

21. 10. 2016. године тридесеторо ученика наше школе упутило се са наставницом енглеског језика и наставницом српског језика на чувени САЈАМ КЊИГА.

Ученици су провели сјајан суботњи дан у друштву својих наставница и обиласку бројних штандова препуних разнобојних примамљивих омота књига којима су напунили своје полице .
Куповале су се књиге различите садржине почев од решавања задатака кроз игру (хемија, физика, математика), преко речника страних језика, граматичких мозгалица до лаких штива према властитом укусу и читалачком сензибилитету.
Поклони су наравно били употпуњени школским прибором, бојанкама, сликовницама за млађе бате и секе али и пригодним књигама за маме и тате.
Путовање кроз читалачки свет започето је посетом истоименој школи на Новом Београду у којој су ученици уз помоћ директора школе обишли њене просторије, слушали о њеној историји , ужинали и након пријатног дружења се запутили у даљу пустоловину кроз зачарани свет књига.
Након дана богатог разним садржајима ученици су се задовољни, уморни и радосни пуних руку бројних књига и ситница од школског прибора вратили својим кућама.