МОТО ШКОЛЕ: ШКОЛА - ИЗВОР ЗНАЊА, ДРУГАРСТВА И РАДОВАЊА

Прослава школске славе Светог Саве „Најдрагоценији бисер“

Датум: 06. Februar 2017 22:24 Категорија: Новости

Ове, 2017. године , Свети отац Сава у ОШ „Јован Стерија Поповић“ у Великој Греди прослављен је како му и приличи. Тог дана одржана је Светосавска приредба како у централној школи, тако и у подручној школи у Милетићеву.

Обављено је традиционално освећење и ломљење славског колача а прото Михаило Вукотић је наставницима и ученицима пожелео срећну Крсну Славу и указао на величину и важност празника који с поносом славимо. Досадашње куме школе Актив жена „Гређанка“ из Велике Греде предале су кумство  Удружењу пензионера „НИС-НАФТАГАС-Јужни Банат“  из Велике Греде.
Многобројној, задовољној публици представљен је богат програм. О лику и делу Светог Саве говорили су ученици школе а чланови КУД-а „Младост“ су игром употпунили и освечанили овај догађај.  А да би приредба изгледала свечано, достојна пуне пажње публике, свој велики труд су уложили васпитачи, учитељи који воде драмску и фолклорну секцију, вероучитељ, наставници музичке културе и српског језика, руководећи кадар КУДа као и сви запослени у школи непосредним путем.
По завршетку програма ученицима првог и другог разреда подељени су пакетићи које је за њих приредила СО Пландиште.
Овај за нас велики дан ишчекујемо, планирамо и припремамо, прослављамо и радујемо се следећем путу!