МОТО ШКОЛЕ: ШКОЛА - ИЗВОР ЗНАЊА, ДРУГАРСТВА И РАДОВАЊА

Дан школе 2017

Датум: 16. Maj 2017 22:53 Категорија: Новости

10. 05. 2017. са почетком  у 16 сати одржана је приредба поводом годишњице Основне школе „ Јован Стерија Поповић “ у Великој Греди.

 
Наша школа је настала пре 167 година , а назив по чувеном комедиографу, рођеном Вршчанину и успешном књижевнику Стерији добила је 1997.године.
Његово дело прошарано комедијама нарави, карактера изазива у нама смех, радост, осећај лепоте живљења и удисаја веселих тренутака на “ даскама које живот значе “.
Трудимо се да преточимо његове речи, мисли, осећаје у комаде које играмо  и да на најоригиналнији начин пренесемо на нашу децу, ђаке, публику  делић онога што је он нама пружао, даровао и стварао за нова поколења.
Ове године наша свечаност је носила назив  Сусрет књижевника.  Потрудили смо се да прикажемо делић стварности тројице књижевника : Владислава Петковића Диса, Мирослава Мике Антића и Иве Андрића. Ученици наше школе су играли комад у којем су  осликали време, мисли, обичаје, нарави великана .  Приредили су гостима фолклорне тачке СРПКИЊА, КРАЉЕВО КОЛО, а КУД “ МЛАДОСТ“ одиграло је и отпевало у народнима ношњама фолклорне и музичке тачке у духу и традицији нашег народа.
Хор наше школе отпевао је Химну школе, композиције – Милкина кућа, Тихо ноћи, Пријатеља кол'ко хоћеш.
Ученици су низали стихове песама чувених књижевника – Међу својима, Слутња, те су гости уживали у игри, песми, глуми, рециталу наших ђака.
Како је било ове године можете погледати у галерији слика, а следеће године сте позвани да видите уживо и да дате подршку нашим глумцима, певачима и свој деци која похађају нашу школу.