МОТО ШКОЛЕ: ШКОЛА - ИЗВОР ЗНАЊА, ДРУГАРСТВА И РАДОВАЊА

Стеријини дани 2017

Датум: 07. Jun 2017 20:48 Категорија: Новости

У суботу, 27.05.2017. године одржан је Стеријин дан. У Стеријином дану су учествовали ученици глумци из ОШ „ Јован Стерија Поповић “ са Новог Београда, ученици ОШ „ Kраљ Александар Карађорђевић“ из Прњавора, ученици ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Пландишта и ученици ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Хајдучице.

Ученици наше школе, као и ученици гости,  показали су нам своја бројна умећа и креативност кроз извођење познатих драмских комада, певање чувених композиција, сјајно свирање гитаре, рецитовање чувених стихова за децу, игру , сјајне костиме, шминку, владање сценом . 
Дан је започео узбуђењем и радосним дочеком другара из поменутих основних школа,  а сама манифестација речима књижевника Миливоја Форгића. Затим су уследила драмска надметања учесника. Дешавања су настављена после једночасовне паузе за ручак на којој су се учесници боље упознали и разменили своја глумачка и певачка искуства.  Жири је у четворочланом саставу  доделио свим школама похвале и захвалнице. Похваљене су школе за писање ауторског комада од стране наставника, за добијени највећи аплауз од стране публике, најуспешније рецитовање стихова, најлепши костим и шминку на сцени. Учесници су добили балоне, поклоне , лењире, свеске, оловке са симболима наше школе. Песник Миливој Форгић је нашим малим а великим глумцима поручио да ће стасати у велике глумце само онда кад  схвате да је глума уствари једна велика игра! Малишани су  пресрећни и богатији за једно ново дружење са осмесима и лепим утисцима отишли својим кућама не би ли наредне године срели своје нове другаре на сада већ традиционалном дружењу и  обележавању Стеријиног дана!!!!