МОТО ШКОЛЕ: ШКОЛА - ИЗВОР ЗНАЊА, ДРУГАРСТВА И РАДОВАЊА

Матурска екскурзија 2017

Датум: 01. Oktobar 2017 21:01 Категорија: Новости

Ученици 8. разреда су 15.09.2017. године отпутовали на своју матурску екскурзију пут Златибора. Ученици су кренули на своју тродневну екскурзију у пратњи наставника 

Александра Стојановског наставника физичког васпитања и свог разредног старешине Моране Вучковић.
Првога дана су обишли Тополу, Опленац, акваријум и Шумарице. Ученици су имали прилике да послушају и упознају детаље из живота Карађорђа кроз сјајно предавање тамошњег водича, слике оружја, портрете, појединости значајне за историју нашег народа. Обишли су цркву Пресвете Богородице познатију као Карађорђеву цркву.
Такође су се сусрели са бројним врстама риба, пирана, змија и воденог света у обиласку акваријума и његових фантазија.
Ученици и наставници су били смештени у двокреветним, трокреветним и четворокреветним апартманима одмаралишта под називом Кристал. 
Ученици су Шарганском осмицом обишли лепоте реке Дрине, послушали историју нашег народа у доба владавине Турака, Мехмед-паше Соколовића и слушали су о знаменитостима етно села Емира Кустурице на брду Мећавник.
Последњег дана свог боравка на Златибору ученици су упознали чари и лепоте Златибора а посетили су и  Дино парк.
При повратку кући ученици су посетили манастир Благовештење.
Ђаци наше школе су се одлично слагали са другарима из Основне школе "Јован Јовановић Змај" у Хајдучици са којима су путовали и били смештени у истом објекту. Што је довело до тога да пут и цела екскурзија протекне у смеху и дружењу, па су се због тога ученици вратили својим кућама пуни приче и утисака онога што су видели на својој матурској екскурзији.