МОТО ШКОЛЕ: ШКОЛА - ИЗВОР ЗНАЊА, ДРУГАРСТВА И РАДОВАЊА

Дечја недеља 2017

Датум: 10. Oktobar 2017 14:55 Категорија: Новости

У периоду од 2. до 6.10. 2017. обележена је у нашој школи Дечја недеља чији је мото био "За радост сваког детета - градимо мостове међу генерација". Она је прослављена бројним, богатим и разноврсним програмом, тј. активностима за децу.

За ученике првог циклуса и децу прирпемне предшколске групе први дан је био посвећен промоцији Дечје недеље, скретању пажње на права и потребе деце, одговорност коју имају породица, школа, држава у заштити и остваривању права детета. Другог дана организоване су креативне радионице на тему "Дидактичка средства". У среду су деца гледала позоришну представу "Најлепши поклон" у извођењу позоришне трупе СПОТ. Представа је била интерактивног карактера па су деца била активни учесници. У четвртак је одржан маскенбал. Родитељи, деца, наставници показали су своју маштовитост и креативност. Последњег дана одржана је приредба поводом пријема првака у Дечји савез.
За ученике другог циклуса у уторак су наставнице хемије,биологије, математике, немачког, енглеског, српског језика и историје припремиле квиз. Последња два часа ученици су подељени у тимове. Представници тимова су давали одговоре на питања из области: хемије, математике, биологије, историје, српског, немачког, енглеског језика, али и из света филма, музике, спорта. Ученици 6. и 7. разреда су били у једној, а ученици 5. и 8. разреда у другој групи. Обе групе су биле учесници квизова које су водиле наставнице: Сања Вучковић, Марта Кравић и Слађана Царин. У четвртак ученици другог циклуса су урадили презентацију немачког фудбала.Након ње је уследио квиз у оквиру којег су  екипе одговарале на питања из света спорта. Победничке екипе су награђене свескама са обележјем наше школе. За ученике другог циклуса била су организована и спортска такмичења.