МОТО ШКОЛЕ: ШКОЛА - ИЗВОР ЗНАЊА, ДРУГАРСТВА И РАДОВАЊА

Обележавање европског дана борбе против трговине људима

Датум: 30. Oktobar 2017 13:01 Категорија: Новости

У периоду од 18. до 20. октобра 2017. у школи је обележен дан борбе против трговине људима.

У складу са својом мисијом организација Црвеног Крста се активно укључила у напоре да се спречи трговина људима и да се, макар, смањи број жртава и умање последице по жртве. Циљ ових активности је ширење свести и знања о трговини људима и превентивно деловање, посебно мећу младима и другим потенцијалним жртвама.

Поводом обележавања Европског дана борбе против трговине људима организоване су активности у школи. Представљен је одговарајући текст путем разгласа. Ученици од петог до осмог разреда су гледали филм а истоимену тему који је едукативног карактера, док ученицима држали радионице ученици осмог разреда.

Радионице које су реализовали ученици осмог разреда имају за циљ да подстакну учење у најширем смислу речи, и то од стицања и усвајања чињеничног знања, па све до подстицања и развијања виших интелектуалних процеса (суђења, закључивања, решавање проблема). Истовремено њима су се остварили и бројни васпитни циљеви, превасходно они везани за социјализацију (сарадњу у тиму, изражавање свог става, уважавање другачијег става, вештина дијалога...).